SIZECHART

Met deze instructies kan je thuis je voeten goed opmeten om er zeker van te zijn dat je de juiste maat besteld. Wij durven zelfs te beweren dat ons stappenplan het bestellen van meerdere maten onnodig maakt. Wel zo handig, want dit bespaart jou een retour en is voor het milieu minder belastend.

Oké, meten is weten maar wat heb je nodig? Meetlint, pen, papier, en als het even kan iemand die je wil assisteren. Met z’n tweeën meet je nauwkeuriger, omdat je dan je gewicht evenredig over beide voeten kan verdelen.

Stap 1 – voetlengte

Zet je voet (eventueel met sok of panty) op een stuk papier en zet een streep bij je langste teen en ter hoogte van het uiterste gedeelte van je hiel. De afstand tussen deze twee strepen is jouw voetlengte.

Stap 2 – voetbreedte

Lerora schoenen beschikken over een breedtemaat. Elk model heeft een eigen maat die aangeeft hoe smal of breed een schoen is. We breiden de collectie regelmatig uit met nieuwe modellen, elk speciaal geschikt voor bepaalde voetbreedte.

Zet jouw voet plat neer en sta stevig op een meetlint. Meet de omtrek van jouw voet bij het breedste gedeelte, dus van het bot net onder je grote teen tot aan het botje net onder je kleine teen. Het kan zijn dat het meetlint iets scheef ligt. Dat is prima, zolang deze maar niet te strak om de voet trekt.

Geen meetlint? Geen paniek. Met een veter, lint, stuk touw of zelfs flosdraad werkt het eigenlijk niet anders. Plaats op dezelfde manier rond je voet en teken af waar het koord bij elkaar komt. Meet deze afstand vervolgens op met een lineaal, geodriehoek of rolmaat.

Stap 3 – herhaal

Lengte- en breedtematen kunnen per voet verschillen. Wij raden je daarom aan om beide voeten op te meten en altijd uit te gaan van de grootste meting.

Stap 4 – maattabel

Zoek het resultaat hieronder op in de maattabel en voilà, jouw goed passend paar Lerora’s is nu binnen handbereik!